DSC_0697-normal.jpg

Rakas siskonpoikani täytti 6 vuotta. Aihe ei alunperin ollut ihan selvä, mutta lopulta synttärisankari innostui kovasti jalkapallo teemasta, JOS siinä on myös maali...:)

Pohjalla on siis 8:n munan  vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä tuttu ja toivottu ja maailman helpoin ranskanpastillitäyte. Tosin kyseisen täytteen kanssa olen tottunut yleensä tekemään tumman pohjan, mutta hyvin se meni näinkin :) HUOM! Tulen lisäämään käyttämäni reseptit sivulle jotenkin kätevästi, mutta nyt linkitän aiempaan artikkeliini, jossa olen käyttänyt vastaavia reseptejä. Yllä olevassa linkissä löytyy siis myös ranskanpastillitäyte, jonka tein tähän kakkuun puolitoista kertaisena.

Ja täytettä siis 4 väliin. Kostutuksen tein laktoosittomalla maidolla. Täytyypä tähän väliin hehkuttaa, että sain joululahjaksi iloleipurin kakkuvuoan ja se on ihan paras. Ei tarvitse edes korppujauhottaa (teen usein gluteenittomia kakkuja) kun voitelee vuoan vain. Ja kyllä tulee tasainen helposti kuorruteltava pinta!

DSC_0630-normal.jpg

Kuorrutin kakun ensin voikreemillä, joka eristää kakun kosteuden sokerimassasta ja estää kakun "hikoilun". Sokerimassa myös tarttuu helpommin kakun päälle. Tämän jälkeen päällystin kakun vihreäksi värjätyllä sokerimassalla. Sokerimassalla kuorruttaessahan kannattaa tehdä vähän liian suuri lätty, jossa on sitten vähän varaa silotella. No ihan näin paljon ei varmaan ylimäärää olisi tarvinnut... :D

DSC_0693-normal.jpg

Rutut silotellaan ylhäältä alaspäin varovasti pois ja sitten leikataan ylimääräinen massa pois.

DSC_0695-normal.jpgDSC_0696-normal.jpg

Lopuksi päälle vain kermapursotukset heinikkotyllalla ja jalkapallo sokerimassasta. Ja tietenkin se MAALI.

Pikeerikoristeet olin tehnyt edellisenä päivänä ja tässä ne olivatkin vielä ehjiä. Ounastelinkin, että saattaa mennä rikki, joten tein varulta useamman samaa lajia.

DSC_0628-normal.jpg

Valitettavasti kumpikin maalin iso osa meni rikki, sain sentään kasattaessa paikattua suht hyvin. Tässä maalista tarkempi kuva kasattuna

DSC_0700-normal.jpg

 

DSC_0699-normal.jpg

 

Kakku oli herkullinen ja synttärisankari innoissaan, olin itsekin tyytyväinen lopputulokseen, kynttilät vielä kruunasivat koko komeuden! Ps. Peetu synttärisankarina leikkasi tietenkin ensimmäisen palan ja arvatenkin jalkapallo lähti ensimmäisenä parempiin suihin :)

DSC_0701-normal.jpg