Keskimmäinen tyttäreni täytti kolme vuotta ja Hello Kitty -kakku sen olla pitää! Meinasin aluksi tehdä sellaisen sokerimassapäällystetyn, mutta päädyin sitten kuitenkin kermaan, koska ajattelin, että kakusta tulisi "pehmeämmän" näköinen, ei niin "epäkakkumainen" :D Keksin uusia sanoja... Ja hyvin toimi. Makuna ihanan raikas appelsiini-persikka. Aikamoinen pörrö meidän Hello Kitty :D Ja tietenkin suklaakeksejä!

 

DSC_0551-normal.jpg

Tein ensin kakkupohjan neliskanttiseen (vai suorakaiteen muotoiseen...?) vuokaan ja piirsin elintarviketussilla "hahmotelman" Hello Kittystä, jonka jälkeen oli helppo leikata reunojen muodot. Ylijäämistä sai sitten muotoiltua kohoumaa tassuihin, kasvoihin, ja massuun. Vitsi kun välivaihekuva jäi ottamatta...ens kerralla sitten! 

Muotoilun jälkeen päällystin koko kakun ohuesti kermavaahdolla. Sitten pursotin tähtityllalla "töpöjä" ja lopuksi mekko ja rusetti. Silmät, viikset ja nenä ovat myös marsipaania/sokerimassaa.

10247488_10152022835236975_3085902277020

Sitten ohjetta, eli pohjana 8 munan kakkupohja:

8 munaa, saman verran sokeria ja saman verran jauhoja (puolet vehnäjauhoa, puolet perunajauhoa + n 3-4 tl leivinjauhetta). Vaahdota munat ja sokeri ja lisää hiljalleen vatkaten jauhot. Paista sitten 175 'C uunissa n. 1h. Kostutuksen toteutin yksinkertaisesti maidolla.

Täytteenä erittäin herkulliseksi osoittautunut appelsiini-persikka täyte:

Kuohukermaa 5 dl

Appelsiinituorejuustoa 400g

Iso purkki persikoita (n.400-480g)

Maun mukaan sokeria, itse laitoin n ½ dl

(jos jää lötköksi niin tarvittaessa vaniljakreemijauhetta) Laitoin pari lusikallista, ei olisi kyllä välttämättä tarvinnut.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon appelsiinituorejuustot ja pilkotut (tai kuutioidut tai sörssätyt) persikat ja sokeri. Sitten vaan kakun väliin. Tämä ohje riitti ison täytekakun kahteen väliin.

Itse en piittaa hirmu makeista kakuista, joten käytän melko vähän sokeria täytteissä, kakkupohja kun on itsessään tosi makea. Tosiaan, sokeriahan saa aina lisättyä omaan makuun sopivaksi. Tämä kakku oli kuitenkin niin herkullinen, että se katosi alta aikayksikön ja tulen varmasti tekemään tätä täytettä jatkossakin!

DSC_0552-normal.jpg

 

Ja sitten ne suklaakeksit!

Ohjeen olen bongannut kaksplussan keskustelupalstalta ja hyvää on, joten jaetaan se nyt täälläkin:

Suklaakeksit:

100g voita

3/4 dl sokeria

1 Kananmuna

3/4 dl fariinisokeria

1tl vaniljasokeria

2-3dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

(1) - 1,5dl rouhittua/paloiteltua suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita yhteen loput aineet ja lisää ne vaahdon joukkoon. Pursota sitten leivinpaperille pieniä nöttöjä (leviävät uunissa melko paljon) harvakseltaan. Paista uunin keskitasolla 200'C n 7 minuuttia. Ota puoliraakana pois, koska kypsyvät vielä pellillä jäähtyessään. Anna jäähtyä ennen siirtoa etteivät murru. Ja eikun syömään!

DSC_0565-normal.jpg