DSC_0386-normal.jpg

Toiveissa oli siis pojalle ristiäiskakku, jossa olisi pionilaaksolta tutut tennarit talvimaisemaan sovitettuna ja lumihiutaleita. Lisäksi täytetoiveena oli mansikkavanilja. Kakussa on nyt sitten neljä väliä, joista kahdessa on mansikkamoussea ja kahdessa vaniljamoussea. Samaisiin juhliin tilattiin myös munaton kakku, joten yritin löytää mousseohjeen ilman munaa, ja lopulta herkullinen ohje löytyikin Suklaapossun sivuilta! (Suluista löytyy omatekemäni muutokset)

Täytekakkupohja:

7 munaa

Saman verran sokeria

Saman verran jauhoja (½ vehnäjauhoa, ½ perunajauhoa)

2-3 tl leivinjauhoa

(kostutukseen laktoosin maito)

Mansikkamousse:

2 tl liivatejauhetta
2 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa (2dl rahkaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5-2 dl (maun mukaan) sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseutettuna (tosin itse laitoin enemmän...)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatejauhe veteen/sitruunamehuun ja kuumenna mikrossa kunnes liivate sulaa. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. Laita täyte kakun väleihin ja anna seistä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia ennen tarjoilua.

Vaniljamousse: 

2.5 dl vatkattavaa Flora Vanillaa (3,3 dl Laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
200g maustamatonta tuorejuustoa
4tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
0.5 mm vaniljajauhetta (yksi vaniljatangon sisus)
1tl liivatejauhetta
 
Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sekoita liivatejauhe veteen. Kun jauhe on turvonnut, lämmitä liivateseosta mikrossa n. 10-15 sekuntia, kunnes liivate on kokonaan liuennut veteen. Sekoita vaniljavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljajauhe sekä liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
 
 
Ja sitten se munaton kakku. En ole koskaan ennen tehnyt munatonta kakkua. Koostumus oli kuulemma aika märkä, mutta maku hyvä. Myös tämä yhden hengen pikkukakku sai koristeeksi pienen pienet töppöset :)

DSC_0388-normal.jpg

Munattoman kakun ohje on täältä Myllyn parhaat sivuilta. Ja täyte riitti edellisen kakun täytteistä, tämä kakku kun on ihan vain kämmenen kokoinen :)