Ajattelinpa sitten kokeilla kaikkea uutta kivaa. Ensin täytyi keksiä hyvä syy tehdä kakku ja sehän löytyi helposti! Tämä kakku on palkinto meidän keskimmäiselle tytölle, joka on nukkunut tarpeeksi monta yötä hyvin :D Kuva heittää värit näköjään vähän kellakaksi...

DSC_0409-normal.jpgDSC_0406-normal.jpg

Täyte piti olla jotain "ei  ihan perus", koska tämä on "harjoittelu"-kakku. Täytteenä on siis kinuski-puolukka vaahto. Kakkupohjana gluteeniton pohja ja kuorrutteena Italian merengue buttercream kakkumonsterin sivuilta inspiroituneena :)

Gluteeniton kakkupohja:

4 munaa

4dl sokeria

6dl gluteenitonta jauhoseosta

3tl leivinjauhetta

1dl maitoa/vettä

100g voita/margariinia sulana

 

Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet sekaan. Lisää maito ja rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Rasvaa vuoka tai jauhoita gluteenittomilla korppujauhoilla.

Paista 175 asteisessa uunissa 40-50 min. Anna seistä vuoassa n.10 min ja kumoa kakku. Anna seistä huoneenlämmössä useampi tunti ennen leikkaamista. (itse en meinannut malttaa odottaa, koska kakulla oli vähän kiire ja lähti halkeamaan. Odotin sitten kuitenkin tunnin ja hyvin lähti!)

 

 Kinuskipuolukkavaahto: (2 väliin n. 22-24cm vuokaan)

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

 

2 dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

puolukoita

 

Kiehauta Kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa ja jatka keittämistä muutamia minuutteja. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä (esim. vesihauteessa ja sieltä jääkaappiin). Kinuskin tulee olla kunnolla jäähtynyttä, jotta se vaahtoutuisi, joten se kannattaa tehdä hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Vaahdota kinuski, kun se on kylmää. Vatkaa sitten kerma, lisää siihen tuorejuusto ja kinuskivaahto sekä puolukat.

 

Italian merengue buttercream:

Kuorrutteeseen on Kakkumonsterilla niin kattava postaus, että suora linkki sinne :)

DSC_0402-normal.jpg

 

Omastani tuli hitusen liikaa vielä voin makuista, olisi ehkä pitänyt laittaa enemmän vaniljaa tai ehkä piparminttu olisi peittänyt paremmin voin makua...? Sen verran tuhtia ja makeaa tämä kuitenkin on, että olisi kaivannut kakun täytteeltä raikkautta tai kirpeyttä kaveriksi. Kinuskitäytteen kanssa tuli aikamoisen (äklö)makea, mutta kuitenkin maistuva!

Väriltään valmis vaahto oli myös sellaista kellakan valkoista enkä saanut siitä järjellisellä määrällä väriä valkoista, joten päädyin vaaleanpunaiseen :D Tätä täytyy silti ehdottomasti kokeilla uudestaan, koska pursottaminen oli tällä tosi palkitsevaa ja jälki tasaista (siisti pursotusjälki näkyy parhaiten yläreunan tötteröissä). Tässä alareunan pursottamisessa ei pääse pursotusominaisuudeltaan kyllä yhtään oikeuksiinsa, mutta pitihän mun kokeilla uutta tekniikkaa! Voisi olla kuitenkin kivemman näköistä vähän pienempinä "liuskina". Vaahto kovettuu sopivasti jääkaapissa ja tämä sopisikin varmasti hyvin pursotettavien koristeiden tekemiseen, esim. kukkien.