Sain ilokseni tehdä synttärikakun 3 vuotta täyttävälle Sagalle. Toiveena Hello Kitty -kakku. Minusta kermapursotukset on ihanan hempeenlempeitä ja niistä saa kivaa pientä röyhelöä pienen prinsessan kakkuun. Mauksi tuli lasten lemppari ranskanpastilli ja tämä kakku on muuten munaton.

DSC_0521-normal.jpgDSC_0522-normal.jpgDSC_0524-normal.jpg

Munattoman kakkupohjan ohje löytyi Onnellisen kirsikan blogista. Tein oman ohjeeni puolitoistakertaisena tuohon alkuperäiseen verrattuna. 26cm:seen kakkuvuokaan tuli hyvä kun paistoaikaa pidensi tuntiin. 

Munaton kakkupohja:

4,5dl sokeria

3dl sulatettua margariinia

6dl mehua (itse käytin päärynämehua)

12dl vehnäjauhoja

4,5tl vaniiljasokeria

n. 7tl leivinjauhetta

ripaus vaniljaa

Sekoita sulatettu margariini ja mehu yhteen (älä huolestu rasvan epämääräisestä koostumuksesta tässä vaiheessa, se tasoittuu jatkossa). Lisää sokeri ja lopuksi jauhot ja vaniljasokeri. Kaada voideltuun (vuoasta riippuen korppujauhotettuun) vuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 1 tunti.

Ennen leikkaamista kakun kannattaa antaa jäähtyä erityisen hyvin, koska muuten murtuu helpommin. Kakkupohja on myös munattomana tuhdinmpi kuin "tavallinen" kakkupohja, joten kostutusta saa olla myös hieman enemmän.

Rasnkanpastillisisus (3 väliin)

6dl Kuohukermaa

1 prk vaniljarahkaa

2-3pss ranskanpastilleja

Vatkaa kerma ja lisää vaniljarahka. Murskaa ranskanpastillit tuusannuuskaksi ja lisää ne vaahtoon. Helppoa ja hyvää!