Tämä on sisältäkin hauskan värikäs yksilö, makuna sitruuna-hopeatoffee. Aloitetaanpas alusta :) 

Kummityttöni järjesti siis kaverisynttärit ja nyt kun Monster high on ihan paras, niin kakun pitää olla sitä myös :) Eli Monster high! "Ei sitten vaan sitä pääkalloa siihen keskelle"... Tässä ohjeistus :D ja lopputulos!

DSC_0480-normal.jpgDSC_0481-normal.jpg

 

Sisältö siis oli tarkoitus myös saada värikkääksi ja näin ollen tein perus sokerikakkupohjan perunajauhoista (gluteeniton)

Pohja:

7 kananmunaa

Saman verran sokeria

Saman verran perunajauhoa

Leivinjauhoa 2 tl

 

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot. Tässä tapauksessa lisää myös haluamasi väriaine. Itse laitoin vaaleanpunaista. Lopputulos ennen ja jälkeen paistamisen, mukavan vaaleanpunainenhan siitä tuli, vaikka uunista otettaessa pelkäsin värin kadonneen...Ja vuoka on siis halkaisijaltaan 26cm.

DSC_0472-normal.jpgDSC_0475-normal.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten täytteet, nämä kaavailin omasta päästä. Tein joku aika sitten kinuskivaahtoa kakun väliin ja sovelsin samaa ideaa hopeatoffeen kanssa, Eli kylmään --> vaahdota jne.

Sitruunatuorejuustotäyte:

Kuohukermaa 3dl

Sitruunatuorejuustoa 400g

sokeria maun mukaan

(tässä tapauksessa värjäys siniseksi)

 

Hopeatoffee täyte:

Kuohukermaa 3dl

Hopeatoffeita 1½ pussia

Tuorejuustoa 400g

(Vaniljakreemijauhetta)

Ota ensimmäisenä n ½-1dl kuohukermaa kattilaan "talteen". Tämän jälkeen vatkaa kaikki loppu kerma. Jaa kahtia. Toiseen puoliskoon voit jo lisätä sitruunatuorejuustot sokerin ja värin. Jatka sitten kuumentamalla hopetoffeet talteen otetun kerman sekaan, kunnes seos on täysin sulanutta ja anna kuplia hetki miedolla lämmöllä sekoitellen. Ota seos jäähtymään ja seoksen kylmennettyä (itse kylmetin pakkasessa) vaahdota se. Sekoita se sitten toiseen puolikkaaseen kermavaahtoa ja lisää myös tuorejuustot. Omani oli vielä vähän löysää tässä vaiheessa, joten laitoin vähän vielä vaniljakreemijauhetta ja jääkaapissa kyllä muutenkin sitten jähmettyi paremmin.

Kasaa sitten kakku laittamalla joka toiseen väliin sitruunaa ja joka toiseen hopeatoffeeta (ja kostutus spritellä), siitä tuli hauska väripläjäys!

DSC_0490-normal.jpg

Päälliseen meni kolme pötköä mustaa marsipaania ja n. puolikas paketti sokerimassaa. Ja marsipaanin alla on siis voikreemikerros. Sen tein myös vähän summanmutikassa, mutta hyvää tuli. Eli siinä on voita 250g, tomusokeria n. puoli pakettia, vähän reilu ja tilkka sitruunamehua. Riitti hyvin näinkin ison kakun kuorruttamiseen.

Kynttiläkin löysi paikkansa luontevasti kengän päältä, ja juhlat alkakoon!!! Onnea kummityttö Malva!!!

DSC_0486-normal.jpg